Nieuws

Stoomdrainage november 2020

In de laatste en grootste afdeling hebben we stoomdrainage aangelegd. Omdat wij in deze afdeling twee maal per jaar violieren telen is het van groot belang dat de grond goed kan worden ontsmet. Deze ontsmetting gebeurd door middel van stoom, met de stoomdrainage kan de stoom dieper de grond in worden gezogen.

Schermdoek november 2019

In de voorste afdeling hebben we het schermdoek vervangen. Het enkele doek was versleten, we hebben nu gekozen voor een energiedoek en daarbovenop een zonwering doek.In de winter was de temperatuur hier vaak wat lager dan in de rest van de kas, we hopen dat dit nu voorbij is.

leidsch Dagblad Mei 2019

Begin mei  hebben we een leuk interview gedaan voor een stukje in het Leidsch Dagblad. 

Water verversen – december 2018

De plantmachine voor de tulpen is verhuisd van de schuur naar de kas. We hebben in de schuur nu meer werkruimte om de opgeplante tulpen tijdelijk neer te zetten. Na het planten worden de bakken met schoon regenwater gevuld en dit wordt na drie dagen vervangen door water met voeding. De wortels van de tulpen blijven nu wit, en functioneren beter, we hopen dat dit ook een betere kwaliteit bloemen tot gevolg zal hebben. Hiervoor is een installatie van Van Der Poel aangeschaft, uiteraard gaat het afvalwater ook door onze nieuwe waterzuivering voordat het geloosd wordt.

Water zuivering – zomer 2018

Om te voldoen aan het lozingsbesluit hebben we in 2018 de Cleanlite waterzuiverings installatie van Hortimax aangeschaft. Dit apparaat breekt eventuele restantanten van gewasbeschermingsmiddelen in ons drain- en afvalwater af voordat het geloosd wordt. 

Firma Bosdijk
Achterweg 5
2376 AX Nieuwe Wetering
Jan van Dijk: Tel. 06-13650526 Algemeen
Bram Bos: Tel. 06-57044418 Verkoop
E-mail: firmabosdijk@hotmail.com
KvK 28070649
Vestigingsnr. 000001844407